WIRUS FREE

WIRUS FREE

Strefa wolna od koronawirusa

WIRUS FREE

Strefa wolna od koronawirusa

PROCEDURY BEZPIECZEŃSTWA SANITARNEGO

PENSJONATU OSTOJA SPOKOJU

Do tej pory nie odnotowano żadnego przypadku koronawirusa w powiecie bieszczadzkim
i pragniemy dołożyć wszelkich starań, aby tak było już do końca pandemii.

W trosce o bezpieczeństwo naszych gości oraz pracowników postanowiliśmy wdrożyć procedurę bezpieczeństwa
opartą o najwyższych standardach Międzynarodowej Organizacji Zdrowia – WHO.

PENSJONAT ORAZ DOMY WAKACYJNE

  1. Każde pomieszczenie w pensjonacie oraz w domach wakacyjnych będzie dezynfekowane i środkami odkażającymi przed przyjazdem gości.
  2. Każdy pomieszczenie w pensjonacie oraz w domach wakacyjnych po wykonanej dezynfekcji wykonanej przez personel będzie dodatkowo ozonowane przez osobę w kombinezonie antyseptycznym po czym zostanie zamknięte i otrzyma certyfikat „Ostoja Wirus Free”.
  3. Klucze do pomieszczeń w Pensjonacie oraz domach wakacyjnych przekazywane klientom będą również dezynfekowane.
  4. W każdym pokoju Pensjonatu oraz domach wakacyjnych będą znajdowały się środki dezynfekcyjne na użytek klientów.
  5. Korytarze, toalety, klamki, barierki oraz miejsca ogólnodostępne będą dezynfekowane przez personel kilkakrotnie razy dziennie.
  6. Na prośbę klientów istnieje możliwość dezynfekcji za pomocą ozonu przedmiotów lub odzieży.
  7. Pakiety śniadaniowe dla klientów będą przygotowywane z zachowaniem najwyższych standardów sanitarnych i będą dostarczane do pokoi gości.
  8. Dwa razy dziennie każdy za pracowników pensjonatu będzie miał kontrolowaną temperaturę ciała.
  9. Każdy pracownik pensjonatu przejdzie szczegółowe przeszkolenie z zakresu przestrzegania procedur sanitarno-epidemiologicznych.

KARCZMA SIELSKO ANIELSKO

  1. Zapewniamy bezpieczne odległości pomiędzy stolikami naszych gości.
  2. Stoliki, ich wyposażenie oraz siedziska będą dezynfekowane po każdym gościu.
  3. Personel karczmy będzie dwa razy dziennie miał kontrolowaną temperaturę ciała oraz raz w tygodniu będzie poddany testom na obecność koronawirusa.
  4. Personel karczmy będzie miał obowiązek noszenia maseczek ochronnych, rękawiczek oraz stosowania się do wewnętrznych procedur bezpieczeństwa sanitarnego.
  5. Naczynia oraz sztućce będą każdorazowo wyparzane i dezynfekowane przed podaniem.
  6. Personel w dowolnej chwili na życzenie Klienta powinien dostarczyć do stolika środki dezynfekcyjne.
  7. Toalety, klamki, barierki oraz miejsca ogólnodostępne będą dezynfekowane przez personel karczmy kilkakrotnie razy dziennie.
  8. Na każdym stoliku oraz w miejscach ogólnodostępnych będą znajdowały się środki do dezynfekcji.